Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Otthoni dolgozó

2011.07.02

 

Ízig-vérig dolgozószoba


Vegyünk részt a család életében akkor is, ha otthon dolgozunk! Képeinken két hangulatos kialakítás is ötletet adhat.


 

 

Nem mindenkinek adott a lehetőség – például a lakás kialakításából adódóan -, hogy külön dolgozóbirodalmat alakíthasson ki, s nem mindig állnak az anyagiak sem korlátlanul rendelkezésre. De nem kell lemondani a saját dolgozósarok megálmodásáról.

 

Az egyik kialakítás esetén a hely szab határt a tulajdonos számára. Itt a garzonlakás adta lehetőségeket maximálisan kihasználva, a nappali, a dolgozószoba és kicsit az étkező funkciót együtt értelmezve valósították meg a többfunkciós helyiség fogalmát. A szűkös hely ellenére sem érezzük túlzsúfoltnak a helyiséget, s ehhez nagyban hozzájárult a világos árnyalatok – bézs, fehér, világoskék – alkalmazása a modern és egyszerű vonalvezetésű bútorokon, kiegészítőkön.

 


A második esetben egy igazi kézműves szabó-varróműhely látható, melynek különleges kisugárzása van az éltes – már-már régiségnek számító – varrógép és a „békebeli” virágmotívummal díszített próbababa által sugárzott hangulat miatt, melyet a dolgozóasztal kissé kopott festése csak tovább fokoz.


Ez a műhely nagyon jól mutatna az étkező vagy a konyha egy sarkában, ügyeljünk arra, hogy a bútorok stílusa élesen ne különüljenek el egy helyiségen belül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Sulyok Tímea

 

 

www.epitinfo.hu