Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pihentető kék dolgozósarok

2011.07.02

 

Pihentető dolgozósarok?


Pihentető dolgozósarok?!

 

Látszólagos ellentmondás ez, melyet feloldhatunk a színek okozta hatással. Merüljünk el a nagy kékségben!
 

 

Megfigyelhettük már a kék szín kedvező hatását a hálóban, nappaliban, s az étkezőben. A következő cikkekben olvashattak róla:

Kékítő,

A víz szobája,

Kék minden szinten,

Kékben fürdünk.

Most vizsgáljuk meg, milyen hatást vált ki, ha a dolgozószobánkat ékesítjük vele.


A kék tiszta hatása bennünk is rendezettséget, összeszedettséget vált ki, ami különösen alkalmassá teszi arra, hogy az alkotás színterének árnyalata legyen. De ez az állítás csak világos kékek esetén érvényes, hisz ezek az árnyalatok tágítják a teret, s gondolataink és fantáziánk általuk szárnya kelhet. Míg egy sötétkék árnyalat esetén - ha azt túl nagy mértékben használjuk - nagy a kockázat, hogy komor térkialakítást kapunk, s a helyiséget kicsinek érezzük térszűkítő hatása miatt.


A képen látható fotel és lábzsámoly jó ötlet adhat a most bútoraik felújításán gondolkodóknak, a kárpit kiválasztásában. Ez a színösszeállítás nem elsőként jut eszünkbe, pedig milyen mutatós! A Világoskékbe burkolt virágminta otthonos, lágy és megnyugtató közeget teremt a napi munkák elvégzésében. A fehér falak és kiegészítők pedig csak asszisztálnak ehhez a hatáshoz, teret adva a kék térhódításának. A vörös árnyalatának becsempészése pedig mozgalmasságot eredményez.Szerző: Sulyok Tímea