Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mennyibe kerül az ács és a tetőfedő?

2011.07.10

 

Ahány tető annyi ár. Itt van egy kis fogódzó ahhoz, hogy kiderüljön, mennyiért vállalják ezt a munkát manapság.

 

 

Nincs általános válasz arra, hogy menyiért lehet megépíttetni vagy átépíttetni, felújíttatni egy tetőt. Nagyon sok függ a tető méretétől, bonyolultságától. Érdemes előzetesen felméretni a helyszínen a munkát két-három vállalkozóval. Az ajánlatok összehasonlításával viszonylag könnyen eldönthetjük, melyik a legjobb nekünk.

Egyre több a vihar utáni helyreállítási munka is

Forrás: null

Internetes oldalakon böngészve az látható, hogy a munkadíj 2500-4000 forint között mozog négyzetméterenként. A saját honlappal rendelkező vállalkozók egy része direkt nem tesz közzé árakat, inkább azt ígéri, hogy email-ben elküldi az árajánlatát, ha megkapja a pontos koordinátákat.

A cseréptetős tetők megépítése komplex tudást igényel

 

Az ácsok és tetőfedő vállalkozások többsége teljes szolgáltatást vállal, anyagbeszerzést és szerelést is. Némelyik állványozást is végez, ha ez szükséges. A családi ház építésének akár az első szakaszában, az alap kiásása utáni zsaluzásban is részt vesz.

A zsindelyezés munkadíja általában 15-20 százalékkal magasabb a cserepezésnél

 

Ha nagyobb vagy komplett munkákra szóló megrendelést kap egy cég, akkor az erős verseny miatt úgymond ingyen bevállalja a kéményépítést vagy egy-két tetőablak beépítését, esetleg szigetelési munkákat. Alkudni itt is lehet, fontos, hogy kérjünk referenciát. Egyszerű nyeregtetőnél a faszerkezetet 2000-2500 forintért szerelik fel, ebben már benne van a fóliázás is. Cserépfedésért 800-900 forintot kérnek, a zsindelyezés 1200-1400 forint. Minden ár négyzetméterenként értendő.

A cserepeslemezt tartják most a legkorszerűbb anyagnak

 

A korszerű anyagok és technológiák mellett érvelők szerint a tető felújítása lemezből is megtörténhet. Érvelésük szerint a lemeztető olcsó, gyorsan és egyszerűen felszerelhető, energiatudatos anyag, így akár passzívház készítéséhez is alkalmas. Könnyű anyagról van szó, hiszen 1 négyzetméter tető csak hét kilót nyom, mindemellett időtálló, akár 50 évig is eltart. Egy átlagos (100m2) családi ház tetőjének felújítása ezzel az anyaggal három napot vesz igénybe.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.