Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mennyit kér egy jó kőműves 2011-ben

2011.07.10

 

Felpörög a házépítés, felújítás ezekben a napokban. A kőműveseké az egyik főszerep, de drága lehet ez nekünk, ha nem figyelünk oda.

Jó kőművest és jó brigádot nehéz találni, de nem lehetetlen. A családi ház építése előtt érdemes az interneten is szimatolni, árak után kutakodni. 

 

Ebben segítünk!

 

Forrás: null

Válaszfalak felrakását már 900-1000 forintért is elvállalják négyzetméterenként. Ha főfalat akarunk felhúzatni a „mesterrel”, akkor jóval mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, mert 2300 forint alatti négyzetméterár nem igen van, az átlag inkább 2500 körül található.

Fontos része az építkezésnek a betonozás, malterkeverés, téglaadagolás illetve le-és felpakolás. A betonozók nem kérnek sokat, itt 750-1000 forintból kijön egy négyzetméter. Hasonló tarifákat lehet találni a vakolásra is.

 

 

Számlával természetesen minden drágább egy kicsit. Nagyon sok építtetőnek megéri ezt választani, mert hitelének szabályos elszámolásához vagy egyes támogatásfajták igénybevételéhez feltétlenül szükség van hivatalos számlákra.

A kőművesek elég gyakran vállalnak térkövezést is, hiszen egy családi ház előterében vagy a garázsa előtt, esetleg egy kisebb beállónál szükség lehet erre. Nos, tervezéssel, mintával és lerakással együtt 1400-2000 forint között mozog a tarifa. A felső érték általában a bonyolultabb mintáknál használatos.

 

 

Vannak olyan kőműves brigádok, amelyek komplett munkákat vállalnak. Tehát nem csupán falat raknak és vakolnak, hanem felrakják a hőszigetelő rendszereket. A legnépszerűbb Dryvit rendszert általában 1500-2000 forint közötti áron teszik fel. Ez magába foglalja a lap felrakását, a dűbelezést, a hálózást, a glettelést és a színezést is. A kőzetgyapotot 2000-2500 forint közötti áron helyezik fel a falra, ugyancsak az előbb említett részfeladatok elvégzésével.   

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.