Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mennyit kérhet tőlünk a víz és a gázszerelő?

2011.07.10

 

Csőtöréseknél, de egyszerű víz-és gázszereléseknél is jól megnyomhatja a ceruzát egy szerelő, ha tájékozatlan az ügyfél. Itt vannak a lehetséges tarifák!


Internetes kutakodásunknak az lett az eredménye, hogy viszonylag egységes kép alakult ki bennünk a víz-és gázszerelési díjakról. Gyorsszolgálatok és magánvállalkozók hada mutatja magát a világhálón. Valamiféle központi ajánlás azonban nincs, a Gáziparosok Országos Egyesületétől többszöri kérésünkre sem mondtak semmi értékelhetőt, noha például más ipartestületek (egyebek között a lakberendezőké) már a honlapjukon is tájékoztat ezekről.

Macerás szokott lenni a mosogató bekötése

 

A lényeg, hogy kötésenként (ez az alapegység ebben a szakmában) 1400-1600 forintos munkadíjat szoktak felszámolni. Egy mosogató, bojler vagy szifon bekötésekor tehát nem kell túl sokat fizetni, de egy nagyobb családi háznál általában több kötés is van, akár 8-10 is. Padlófűtésnél körülbelül 1000-1100 forintnál kezdődik a tarifa, a radiátorcsere pedig általában 8000-10000 forint/darab.

A radiátorbeállítás is eltarthat néhány óráig

 

Teljesen más számok vannak a javítások esetében. Hétköznap 3-4 ezer forint az óradíj, hét végén viszont akár 5300 forintig is elmehet a szerelő, egy éjjeli csőtörés elhárítása pedig 6-7 ezer forintba kerül óránként. Budapesten ehhez még hozzájön a 3-4 ezer forintos kiszállási díj, a főváros környékén 5-7 ezer forintot kell leszurkolni, a vidéki nagyvárosokban hasonló tételek vannak.

Vigyázat! Nem minden gázszerelő jogosult beállítani a kazánt

 

Konvektorok, cirkók karbantartásakor szintén megszaladhat a számla. Előbbinél négyezer forintot kérnek az első, illetve kétezret minden további készülék átnézéséért, tisztításáért, javításáért. A cirkókat 8-10 ezerért vizsgálják át.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.