Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mivel fedjük a házunk tetejét?

2011.07.10

 

Nem mindegy, mivel fedjük házunk tetejét. Nehéz, de tartós cseréppel vagy könnyű,de szakadó zsindellyel, esetleg cserepes lemezzel. Érvek és ellenérvek jönnek.


 

 

Száz évre veszi, ha ezt választja – érvel az egyik nagy magyarországi cserépgyártó és kereskedő cég. Műszaki értelemben még ennél is tovább élhet a cseréptető, de az biztos, hogy anyagában és szerkezetében is sokkal tartósabbnak tűnik, mint bármi más.

 

 

Mutatós és ha jól rögzítik a héjazathoz, akkor még az erősebb szeleket, kisebb viharokat is kiállja, de legalábbis masszív tömeget alkot. Ha törik, akkor viszont cserélni kell, nem lehet javítgatni. A cserepeket tavasszal és ősszel feltétlenül érdemes ellenőrizni, mert az eső nem kíméli az alatta lévő tetőteret vagy padlásteret.
Jó minőségű tetőcserepet télen és tavasszal lehet a legolcsóbban venni, ekkor akcióznak leginkább a kereskedők.

 

 

 

 

A most kezdődött Construma kiállítás idején – általában komplett tetőrendszerek vásárlása esetén –folyóméterenként 300-400 négyzetméteres kedvezményt adnak. Ha csak cserepet vesz valaki, akkor darabonként 125-400 forintot kell fizetni, ha négyzetméterben számolja, akkor általában 2000-3000 forint között van az ár.

Fémtetős holland házak

 

A zsindely 10-13 évvel ezelőtt kezdett ismét népszerűvé válni. Rugalmasan alakítható, szabható, nagy színválaszték lehetséges és az újabb alapanyagok miatt a korábbiakhoz képest is sokkal jobb vízzáró képessége rendkívül elterjedtté tette. Hátránya, hogy erősebb viharoknál beszakadhat és nem túl vastag, vagyis alá kell dolgozni valami szigetelő anyaggal.

 

Fontos a körültekintő ragasztás

 

 

Könnyen alakítható, szabható, illeszthető

 

Az ára viszont veri a cserépét. Már 1400 forintért is lehet venni egy négyzetmétert, de a felső kategóriákban 2500-2700 forintot is elkérnek. Csomagban árulják, egy csomag általában 3-4 négyzetméternyi anyagot rejt.

Mutatós és egyszerű a cserepeslemez

Forrás: homeinfo.hu

Korszerű megoldás a cserepes tetőlemez és az ehhez kapcsolódó vízelvezető rendszer. Rendkívül tartós ez az anyag, nem szakad be jégesőnél és nem rozsdásodik. Csak közelről tűnik fel a műanyag jelleg, távolról nagyon mutatós. Nagyobb táblákban árulják. Többnyire 2800-3000 forint közötti négyzetméter árak vannak, nagyobb megrendeléseknél ingyenes a kiszállítás.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.