Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elkelt Marilyn Monroe utolsó otthona

2011.09.22

 

 

 A meghirdetett árnál 255 ezer dollárral (53 millió forinttal) drágábban sikerült eladni azt a brentwoodi (Kalifornia) házat, melyben annak idején elhunyt Marilyn Monroe.

  

Kép

 

 

A hirdetési árnál magasabb eladási árnak feltehetően az az oka, hogy a nagy médiahírverésnek köszönhetően többen is érdeklődtek az ingatlan iránt, így végül rálicitáltak egymásra a vevők.  

 

 

Kép

 

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

 

 

Kép

 

A házat eredetileg 3,595 millió dollárért (755 millió forint) akarta eladni tulajdonosa, aki 1996-ban még 925 ezer dollárért jutott hozzá, de végül az ingatlant 3,85 millió dollárért sikerült értékesítenie (808 millió forint).

 

KépAz 1929-ben, spanyol stílusban épült ház 1,5 hektáros területen áll, melyet kerítés véd a kíváncsiskodó rajongók elől, akik még mindig gyakran látogatják. A füves kertet egy medence és többek között citromfák díszítik. Az épület falai meglehetősen vastagok, s nem takarták el a mennyezet fagerendáit. A padlót terrakotta járólapok borítják. A 244 négyzetméteres földszintes épületben 4 hálószobát, 3 fürdőszobát, valamint egy irodahelyiséget alakítottak ki.

 

Monroe még 1962-ben vásárolta meg a Beverly Hillstől nem messze lévő ingatlant 90 ezer dollárért, de mindössze 6 hónapot lakott itt 1962. augusztus 5-én bekövetkezett haláláig.

 

 

A mappában található képek előnézete Marilyn Monroe háza