Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szex és New York

 

 

 

Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb sorozata, ami a szingliségről, párkapcsolatról, szexről és persze New Yorkról szól. Vegyük szemügyre most kicsit közelebbről is ezeket a mesés, szexi és elegáns tereket!

 

 

Az igazi fanok mostanra már egészen biztos megnézték a sorozat filmes változatait is. A történet szerint a Szex és New York 2-ben új fordulatot vesz a négy vidám barátnő élete, miután Carrie (Sarah Jessica Parker) megházasodik.

 

 A filmben hangsúlyosak a design elemek, nem csak a ruhák és kiegészítők, de a lakberendezés területén is. Lássuk, hogyan öltöztették át Carrie lakását az új körülményeknek megfelelően!

 

A jellegzetesen egyedülálló nő lakása egy közös szerelmi fészekké avanzsálódott, ahol a férfiasabb elemek nőies kiegészítőkkel keverednek. Carrie eredeti nappalijára rengeteg energiát fordított a stáb, olyan hatást szerettek volna elérni, mintha egy bolhapiacról válogatták volna össze a tárgyakat. Patinás, harcedzett darabok ezek, némi antik bájjal fűszerezve. Aki ismeri a filmet, annak nem új a bőrfotel története, miszerint Aidan egy öreg Pullman autó huzatával kárpitozta be. Anno a dohányzóasztalra is nagy hangsúlyt fektettek, fontos szerepet játszott a barátnők tanácskozásaikor. Mivel a stylist nem talált megfelelő darabot, külön a sorozathoz csináltatott egyet. Ezzel szemben a közös nappali jóval elegánsabb, igaz itt is a dohányzóasztal a legkarakteresebb elem. Az 50-es évek súlyosabb bútorait vidám, virágmintás párnával és szőnyeggel kompenzálták.

Szembetűnő a hálószobán végbement változás is, Carrie „eredeti” szobájában finom, nőies, kissé bohém világa dominált. A falak enyhe zellerszínű árnyalata a leanderrel keveredik. Carrie és Mr. Big közös hálója ezzel szemben masszívabb hatást kelt a szövettel borított impozáns fejtámlával, aminek mintája remekül passzol a rokokó hatású tapétához. Az enyhén férfias, földtónusú színeket könnyed, finom textilekkel oldották, az egész szobára jellemző a feltűnő minták és szövetek keveréke.

 

 

Forrás: Frankó Zsuzsanna

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.