Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kékben fürdünk

2011.07.02

 

Kékben fürdünk...


Kékben fürdünk...

 

 

A kék sok-sok árnyalata közül, legyen bármelyik is a kiválasztott szín, légiessé, szellőssé varázsolja a szobát.
 

Tiszta érzetet kelt, de emellett, üde és friss hatását is megfigyelhetjük. Legyen akár a kék árnyalat falszínként, bútorként, kiegészítőként vagy pusztán anyagmintában megjelenítve, üdítő hatása azonnal érzékelhető. Világosabb árnyalatai optikailag tágítják a teret.


Azonban igazi hatását akkor tudja kifejteni, ha egy másik szín „segítségét” is igénybe vesszük. Képeken a barna és a fehér szín szegődött társul a kék mellé, a végeredmény elegáns és megnyugtató. A színek harmóniája figyelhető meg a képeken.


Szép és igényes kidolgozás lett a végeredmény mindhárom esetben. Az első képen pedig egy érdekes példáját láthatjuk annak, hogy a hideg és meleg színek egymást kiegészítve harmonikusan létezhetnek együtt. Az utolsó képeken pedig a fehér uralmát sikerült elegánsan megtörni és így nem vált egyhangúvá a szobabelső. Mindig akad a szemnek egy érdekes felfedeznivaló a helyiségben.


Legyünk óvatosak, ha a kék sötét árnyalatát választjuk fal és mennyezeti színnek, mert az kicsinyíti a szobát és szűknek hathat. Ez az érzet csak fokozódik, ha a padló sötét árnyalatú.

 

 

 

  

Szerző: Sulyok Tímea