Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kékítő

2011.07.02

 

Kékítő


Kékítő

 

A kék és árnyalatai nagyon meghatározóak otthonunkban, azonban a hálószobában ritkán alkalmazzuk. Inkább azokban a helyiségben gyakoribb a megjelenése, amelyek a vízhez köthetőek.
 

Ilyen a konyha és a fürdőszoba is, hiszen a kéket a tisztaság fogalmához, s a vízhez kötjük. De jöjjön most néhány jó példa arra, hogy a kék jól mutat a hálószobában is.
Legyen az klasszikus, skandináv vagy modern kialakítás a kék, világos pasztell árnyalata, megállja a helyét mindegyik stílusban. Javasolt a világosabb árnyatokat használni, mert ez ösztönző hatású és tágítja a teret. Ezzel ellentétben, a nagyon sötét árnyalatok szűkítik a teret és nyomasztóan hatnak az emberre. A hálószoba fő funkciója pedig a nyugodt pihenés elősegítése és ehhez a kék világosabb árnyalatai nyújtanak kellemes hátteret. 

Mely színek és motívumok ajánlottak a kék színhez? 
Javasolt a föld színeinek használata társszínként. Ez elég tág lehetőséget nyújt számunkra, hiszen a mély barnától, a fa színektől egészen a drappig, bézsig terjedhet a színskála. 
Nagyon hangulatossá és kellemessé teszi a szobát a virágmotívumok finom használata. Ezek összhangja a kék eget és a virágos mezőt, vagyis a természetet juttatja eszünkbe. Ilyen harmonikus légkörben pedig valóban kipihenhetjük a nap fáradalmait.

   

 


Szerző: Sulyok  Tímea