Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Télikertek

 Nagyon szeretem a télikerteket, így egy álom vált valóra amikor a nappalink elött lévő használahatatlan teraszt beépítettük télikertnek. Azóta sem bántuk meg, az orchideáink pedig csodálatosan virágoznak benne, télen-nyáron.

 

telikert13.jpg

 

 A legjobb, ha a télikert a ház szerves része, azaz még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső, vagy hatalmas pelyhekben hull a hó.

 

telikert6.jpg

 

A házhoz épített télikert lehet a nappali meghosszabbítása, így megnöveli az életteret. Ha pedig nagyméretű, elhúzható ajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakótérrel.

 

telikert-01.jpg

 

A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerhetünk és igazi kulináris örömöket adó fűszerkertet nevelhetünk ideális körülmények között. Azonban a télikert építése engedélyköteles! Tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon.

 

telikert8.jpg

 

Fontos szempont a megfelelő anyagok kiválasztása, de a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell. A tervezés során különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. De ne feledjük, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására. A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk.

 


 

 

A mappában található képek előnézete Télikert