Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konyhák

 Helytől függően a konyha legyen lakóhelyiség is, a család találkozóhelye, de alkalmi vendég leültetésére is legyen alkalmas, és az sem hátrány, ha a családtagok a hazavitt munkájukat, vagy a gyerekek az iskolai feladatukat úgy tudják elvégezni, hogy a főzéssel foglalkozó házastárs a munka megszakítása nélkül tudjon segíteni vagy kommunikálni a családtagjaival.

Így a főzés családi esemény és nem második munkahelye a ház asszonyának vagy urának. A konyha mivel a lakásban egy ipari létesítmény, meghatározott technológiai sorrend következetes betartását igényli a lakberendezőtől és a bútortervezőtől.

Általában egy kényelmes konyha a hűtőszekrénnyel kezdődik majd egy előkészítő munkalappal folytatódik. Ezután következik a mosogató, mely az igények szerint kerül kiválasztásra. Ezután ismét célszerű a munkahelynek egy bizonyos felületet szabadon hagyni, melyet egy sütő - főző berendezés elhelyezése kövessen. Ezután a tálalásnak kell a hely. Ehhez ismét olyan rakodófelületre van szükség, mely az elkészült ételek tárolására elegendő helyet biztosít.
 
Nálunk egyben van a konyha az étkezővel, mert így nem kellett egyedűl lennem ha főztem, a gyerekek is "dolgozhattak" az étkezőasztalon. Bevallom, azóta szerettem meg a főzést is, mióta nagyobb konyhánk lett.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.